Пластеници за Црквену кухињу

Верско добротворно старатељство из године у годину унапређује своје услуге са циљем да корисницима Црквене кухиње пружи што квалитетније оброке у складу са могућностима.

Новогодишња и Божићна акција студената

Драге колеге студенти, с поносом вас обавештавамо да у понедељак 14.12.2020. почиње велика НОВОГОДИШЊА И БОЖИЋНА АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ПОМОЋИ ЗА ДЕЦУ ИЗ МНОГОЧЛАНИХ ПОРОДИЦА. Позивамо вас да својим појединачним доприносима учинимо да малишани из вишедетних сиромашних породица буду срећни, насмејани и радосни као што смо сви ми били као деца и као што иначе свако дете […]

Пакети намирница за седамдесет вишедетних породица

За запо­сле­не и волон­те­ре Вер­ског добро­твор­ног ста­ра­тељ­ства био је вели­ки бла­го­слов и радост што су више­дет­ним поро­ди­ца­ма на пра­зник Све­тог Јова­на Мило­сти­вог 25. новем­бра 2020. годи­не поде­ли­ли шезде­сет, а одмах сле­де­ћег дана 26. новем­бра још десет паке­та с намир­ни­ца­ма и сред­стви­ма за хиги­је­ну. Мно­ге од ових седам­де­сет више­дет­них поро­ди­ца запо­сле­ни и волон­те­ри у ВДС-у „зна­ју како дишу“ и коли­ко им зна­чи ова помоћ.

Упокојио се у Господу Патријарх српски Г. Иринеј

У петак, 20. новембра 2020. године у 7:07 часова у Војној ковид болници „Kарабурма“ у Београду упокојио се у Господу Његова Светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г. Иринеј (Гавриловић).

Упокојио се у Господу митрополит црногорско-приморски Амфилохије

У петак 30. октобра 2020. године, уочи празника Светог Петра Цетињског, у 8:20 часова, у Клиничком центру Црне Горе, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит црногорско-приморски и Егзарх светога трона пећкога Г. Амфилохије.

Помажемо свима којима је потребно

„Наша православна вера и љубав према свима у оваквим ситуацијама су били на испиту. Од нас се очекивало да се молимо за оне који су у потреби и немоћи и да чинимо све што је у нашој моћи, па чак и више, жртвујући се за потребите, пројављујући своје милосрђе и човекољубље, али на одговоран начин, како би било највише на корист нашим корисницима, а не угрожавајући ничије здравље“

За Анику Манић!

Аника је рођена као здрава, јака беба, са снажним рефлексима и оценом десет. Боље није могло бити. На прегледу, у петој седмици након рођења, лекар је тестирао рефлексе и родитељи су приметили да Аника не реагује онако снажно као раније.

Призренска летња духовна школа

Услед прилика проузрокованих пандемијом вируса ковид-19, Призренска летња духовна школа же ове године бити организована преко Zoom интернет платформе

У посети у удружењу МНРО

Милосрдна секција ВДС-а, одмах након празника Духова у четвртак 11. јуна, упутила се у добро знане просторије МНРО. Тамо су их срдачно дочекали председница удружења г. Рада Божиновска и станари поштојући мере  предострожности.

Волонтери у манастиру Рајиновац

У неде­љу 24.05.2020. годи­не, на пра­зник Рав­но­а­по­стол­них све­ти­те­ља Кири­ла и Мето­ди­ја, волон­те­ри су при­су­ство­ва­ли све­тој Литур­ги­ји у мана­сти­ру Раји­но­вац који се нала­зи у Бега­љи­ци надо­мак Гроц­ке.