Волонтери Милосрдне секције ВДС-а припремили трпезу љубави за децу

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

У храму Светог Саве на Врачару је 6. септембра 2015. године служена света архијерејска Литургија којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније на којој је служен чин призива Светог Духа на почетку нове школске године.

Међу многобројном децом били су и деца ОШ „Др Драган Херцог“ и ОШ „Миодраг Матић“. Деца су се причестила и затим присуствовала свечаној академији поводом 15-годишњице поновног увођења верске наставе у основне и средње школе.

Милосрдна секција Верског добротворног старатељства често посећује децу ових школа а ти сусрети су пуни радости, весеља и љубави како деце и запослених у овим школама (професора и њиховог вероучитеља) тако и волонтера Милосрдне секције.

Тако је било и овом приликом. По благослову оца Владимира Марковића, секретара Верског добротворног старатељства, волонтери Милосрдне секције припремили су трпезу љубави која је послужена у порти храма Светог Саве. Сама пак заједничка трпеза вероучитеља, ученика Богословије Свети Сава, студената Правословног богословског факултета и волонтера Милосрдне секције ВДС-а, почела је заједничком молитвом Оче наш и са благословом ђакона Анђелка Додера.

Deca-iz-Sokobanjske-10-septembar-2015

Била је то велика радост верујемо и на Небу и на земљи јер је Господ рекао да ако смо у име његово сабрани, ту је и Он.

Мирослава Полић

Уколико желите да постанете волонтер у оквиру наше Милосрдне секције, контактирајте нас и придружите нам се у овом хришћанском делу:

VDS-logo-braonmali

Улица: Француска 31, I спрат
Телефон: 011 / 2182 – 776
Е-пошта:sekretar@vdsspc.com