Владика Арсеније посетио Прихватилиште за одрасла и стара лица

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

У четвртак 20. августа 2015. године Његово Преосвештенство Епископ топлички и викар Патријарха српског Господин Арсеније, у пратњи секретара Верског добротворног старатељства, јереја Владимира Марковића, посетио је Прихватилиште за одрасла и стара лица у Кумодрашкој улици у Београду.

 

prihvatiliste 11

Владику је примио директор Прихватилишта Господин Првослав Николић са својим сарадницима и након краћег разговора повео га у обилазак штићеника ове установе. Сви су добили благослов Преосвећеног владике са жељом да што пре превазиђу стање у коме су се нашли, преболе болести и са надом продуже свој животни пут.

 

Прихатилиште функционише у склопу Социјалне заштите Града Београда и представља последњу наду људима који се нађу у невољи да остану сами у немогућности да се брину о себи или без крова над главом.

prihvatiliste 6

 

У нормалним условима ова установа може да збрине 104 људи а врло често је због потреба знатно већи број људи у Прихватилишту. Зими када је немогуће опстати на улици тај број се повећава и на близу 200 људи.

 


Прихватилиште има развијену сарадњу са Верским добротворним старатељством Архиепископије београдско-карловачке јер штићеници Прихватилишта врло позитивно реагују на посете и пажњу Милосрдне секције ВДС-а а стручњаци обе установе често заједнички покушавају да помогну људима који су у невољи.