Женска радна секција

Женска радна секција

Женска радна секција Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке постоји и вредно ради на очувању старих заната више од десет година.

Секција негује и чува од заборава старе занате, вез и шивење. Поред тога  искусне чланице на челу са госпођом Аником Марковић врше и обуку заинтересованих жена и девојака за ове занате. Двадесетак девојака и жена се састају сваке среде од 17 до 20 часова, у Француској улици број 31 у Београду где своје знање и умеће користе за израду најразличитијих украсних и одевних предмета, ћилима, прекривача, јастука, накита, кецеља, играчака и још много, много тога. На овај начин стари занати не изумиру већ настављају да живе кроз предмете које свакодневно користимо, а све трудом вредних руку чланица женске радне секције.

Инспирацију налазе у православној вери и богатој српској историји и традицији, али и у сећањима на своје баке и мајке које су преносиле вештине на своје наследнице.

Женска радна секција сваке године организује две продајне изложбе, а прикупљена средства се усмеравају за потребне милосрдне секције и црквене кухиње.

Секција је основана с циљем очувања и преношења знања о старим занатима на нове генерације талентованих жена добре воље.

Предана, вредна, одговорна...