Улица Француска 31, I спрат
+381 11 2182 776
sekretar@starateljstvo.rs

Верска просвета

У оквиру ресора верске просвете одржавају се књижевне духовне вечери, добротворни концерти, представљања књига, предавања на православне теме, итд.

Распоред активности ресора Верске просвете ВДС-а се објављује:

  • на радију „Слово Љубве”
  • при храмовима Архиепископије у виду плаката
  • на нашем сајту ВДС-а
  • на сајту СПЦ, у рубрици НАЈАВЕ

Емисија на Радију „Слово љубве”

Верско добротворно старатељство активно учествује у неколико емисија на радију а до сада су гостовања у радио емисијама имали скоро сви вође ресора у ВДС-у.

Свакога јутра на радију јутарњи програм започиње распоредом рада Верског добротворног старатељства тако да за све већи одзив људи дугујемо захвалност уредништву и новинарима радија Слово љубве.

Од скоро ВДС има и своју емисију на радију под називом „Будимо људи” у термину сваке суботе од 11-12 ч.

У склопу овог ресора одржавају се бесплатни часови енглеског, грчког, француског и руског језика, као и припремни и допунски часови математике, физике, хемије и српскога језика за основце и средњошколце.

Такође се одржава и секција за домаћу радиност „Стари занати, вез, ткање, шивење”.

Вођа ресора верске просвете је проф. Невенка Мићић.Вођа ресора верске просвете је проф. Невенка Мићић.

 

У оквиру ВДС-а имамо различита саветовалишта (здравствена, правна, за породицу…), међутим – православни хришћани и православне породице знају да постоје проблеми, дилеме и потешкоће за које једино духовни разговор и савет пастира може бити од помоћи.

Због тога су установљена два начина духовне помоћи:

pastir-dobri

1. Духовни разговор са свештеником – понедељком пре подне у просторијама ВДС-а (обавезно је унапред позвати телефоном и заказати разговор)

2. Верско добротворно старатељство из свог фонда финансира духовнике који свој пастирски рад врше у капелама при нашим болницама и клиникама. Наши православни пастири раде при капелама на ВМА, Клиничком центру, ускоро и у ГАК “Народни фронт”, и на осталим клиникама где је људима преко потребно да осим медицинске добију и духовну помоћ и подршку.

Уколико имате потребу да се посаветујете и поразговарате са свештеником – позовите канцеларију ВДС-а  011/ 2182-776 или  напишите „и-мејл” sekretar@starateljstvo.rs, а ми ћемо вас упутити на најбоље место.

Распоред свих активности ВДС-а можете погледати ⇒ ОВДЕ.

Оставите одговор