Велике приче „малих” људи

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Три студенткиње новинарства Факултета политиичких наука Николина Берга, Даница Божовић и Јована Врећо су успешно положиле предмет телевизијско новинарство и одбраниле практични рад, тв репортажу „Црквено народна кухиња“. Оне су задовољне убрзо после испита средином јуна дошле у Верско добротворно старатељство да се захвале на сарадњи и у Црквену кухињу да се поздраве са волонтерима које су припремајући овај рад упознале.
У краћем разговору су нам рекле да су трагале за неком актуелном и животном темом за репортажу. Изабрале су да тема буде народна кухиња у Београду и трагајући за таквом кухињом откриле Црквено народну кухињу Верског добротворног старатељства. Изненадило их је да таква кухиња постоји и да се о томе мало зна. Кажу да су у Верском добротворном старатељству и Црквеној кухињи наишли на врло љубазан пријем и искрену сарадњу. За њих је интересантно и необично да људима који долазе на топли оброк у Црквену кухињу нису потребна никаква документа и да се све заснива на добровљном раду.
– Негде нас је све то и диван пријем дирнуло, рекле су „У кухињи смо се осећале као код куће, а верујемо да се и корисници тако осећају. Мислимо да је лепо што међу волонтерима има доста младих, образованих људи, студената који с пуно ентузијазма обављају задужења која су добили. Што је некоме мало, та два до три сата која издвоје, другима значи пуно“ рекле су између осталог Николина, Даница и Јована.
Честитамо студенткињама на положеном испиту и захваљујемо што су изабрале за тему рада Црквено народну кухињу. Њихова тв репортажа се може видети на сајту ВДС-а www.starateljstvo.rs Верујемо да ће допринети да се рад Црквене кухиње боље упозна и онима који желе да помогну ближњима, „невидљивим“ људима с маргине друштва, покаже где могу бити волонтери и помоћи им.