Велика штета у ЦО Свилајнац

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Верско добротворно старатељство проследило је у недељу 25. маја помоћ Црквеној Општини Свилајнац која је претрпела знатну штету у поплавном таласу изливања реке Ресаве.

Секретара ВДС-а јереја Владимира Марковића, кординатора за прикупљање помоћи у Архиепископији београдско-карловачкој и Господина Вука Јовановића, службеника ВДС-а, дочекао је Старешина храма отац Дејан Мидић са другим свештеницима из Свилајнца и околине који су били ангажовани на рашчишћавању храма, парохијског дома и црквене порте.

Отац Дејан је пренео да се поплава десила током ноћи,изненада, тако да није било времена да се било шта учини. За кратко време је ниво воде нарастао за метар и више, тако да су били принуђени да се прво преселе на више спратове парохијског дома а касније и да се евакуишу из поплављеног подручја.

У Свилајнцу је и даље на снази ванредно стање. Јуче током дана је прикључена техничка вода, која није за пиће, а како су нам потврдили није ни за одржавање личне хигијене. У овом тренутку се налазе у тешкој ситуацији и најпотребнија им је помоћ у хемијским средствима за чишћење и дезинфекцију и конзервирана храна и вода.

Верско добротворно старатељство је већ неколико пута допремало воду и храну у Свилајнац и заиста сматрамо да овај град и даље треба нашу помоћ и чини нам се да је размера страдања Свилајнца огромна и некако неправедно стављена у други план.

јереј Владимир Марковић,
секретар ВДС-а

Фотографије: