Велика донација у намирницама Народне банке Србије Црквеној кухињи

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Хуманошћу против глади

Народна банка Србије је великом акцијом прикупљања хране у свом колективу за Црквено кухињу, као много пута до сад, показала друштвену одговорност и спремност да помогне најсиромашнијим суграђанима. Акцију прикупљања хране под називом „Хуманошћу против глади“ у трајању од 13. до 14. октобра 2015. године организовало је и успешно спровело Одељење за комуникације. Позив колегама „Довољно је да свако од нас донесе по један килограм намирница да бисмо обезбедили толико потребне оброке за 1.800 корисника“ имао је одјека. Одзив запослених у Народној банци је био изванредан. Прикупљено је близу две тоне хране.

plakat 2015 BGНа пунктовима где се прикупљала храна волонтери Верског добротворног старатељства су, у сусрету са запосленима Народне банке Србије, могли да виде изражен осећај солидарности и да службеници својим прилозима искрено желе да помогну онима којима је помоћ најпотребнија.

Представници Народне банке Србије су одмах по завршетку акције „Хуманошћу против глади“ у четвртак 15. октобра 2015. године испоручили Црквено кухињи при Верском добротворном старатељству прикупљене намернице. У истовару велике донације су учествовали сви: представници Народне банке Србије, ВДС-а и корисници кухиње. Поред значајне помоћи у раду кухиње ова акција је показала колико има истине у народној изреци „ Ко хоће може, ко неће нађе разлог“. Акција је показала да само друштвена одговорност великих компанија и људска доброта могу наше „невидљиве“ суграђане учинити „видљивим“.

Након истовара, јереј Владимир Марковић, секретар Верског добротворног старатељства, је захвалио колективу Народне банке Србије која од почетка подржава рад Црквено кухиње, на овој великој донацији у намерницама. Говорећи о раду кухиње отац Влада је рекао да се број корисника нажалост повећава, то је слика и прилика нашег друштва тако да је ово значајна помоћ у припреми оброка и у њеном раду. Он је госте упознао и са активностима ВДС-а у другим секцијама које се све заснивају на добровољном, волонтерском раду и уз Божију помоћ развијају. Секретар Старатељства је посебно истакао нове садржаје у раду са децом и успех анимираног филма „Стефан Високи“ Дечије уметничке школе анимације-ДУША при ВДС-у на фестивалу анимираног филма одржаног ове године средином септембра у Јагодини.

Верујемо да ће представници Народне банке Србије пренети изразе захвалност јереја Владимира Марковића, секретара Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке, на великој донацији у намерницама које је прикупио колектив Народне банке Србије и пренети утиске о милосрдном раду Верског добротворног старатељства и црквене кухиње чији рад су својим прилозима чланови колектива помогли.