ВДС у посети „Канцеларија за борбу против дрога“

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

По благослову Његове Светости Патријарха Српског г. Порфирија, викарни епископ хвостански г. Јустин је у пратњи својих сарадника из Верског добротворног старатељства посетио канцеларију Владе Републике Србије за борбу против дрога и сусрео се са директором ове канцеларије господином Миланом Пекићем.

У срдачном и искреном разговору међусобно су изложени програми и планови рада и активности ове две организације које се труде да кроз превенцију, терапију и ресоцијализацију помогну у сузбијању болести зависности. Владика Јустин је изложио г. Пекићу, спремност Цркве да, не само својих духовним капацитетима него и кроз конкретне пројекте, нарочито у периоду ресоцијализације помогне особинама које се лече од болести зависности.Представљен је и ново формирани тим који већ сада при Верском добротворном старатељству кроз разговоре и терапију помаже како особама које пати од ове болести тако и целој породици која је њоме погођена.

На крају је изражена и обострана спремност да се заједнички делује како у црквеној заједници тако и у широј јавности пре свега кроз подизање свести о комплексности овог проблема са крајњим циљем да као појединци али и цело друштво не окрећемо главу од овог проблема него да проширимо своје срце и будемо спремни да и људе који пате и од ове, исто као и од других болести, пригрлимо и прихватимо.