ВДС у посети „Канцеларија за борбу против дрога“

По благослову Његове Светости Патријарха Српског г. Порфирија, викарни епископ хвостански г. Јустин је у пратњи својих сарадника из Верског добротворног старатељства посетио канцеларију Владе Републике Србије за борбу против дрога и сусрео се са директором ове канцеларије господином Миланом Пекићем.

У срдачном и искреном разговору међусобно су изложени програми и планови рада и активности ове две организације које се труде да кроз превенцију, терапију и ресоцијализацију помогну у сузбијању болести зависности. Владика Јустин је изложио г. Пекићу, спремност Цркве да, не само својих духовним капацитетима него и кроз конкретне пројекте, нарочито у периоду ресоцијализације помогне особинама које се лече од болести зависности.Представљен је и ново формирани тим који већ сада при Верском добротворном старатељству кроз разговоре и терапију помаже како особама које пати од ове болести тако и целој породици која је њоме погођена.

На крају је изражена и обострана спремност да се заједнички делује како у црквеној заједници тако и у широј јавности пре свега кроз подизање свести о комплексности овог проблема са крајњим циљем да као појединци али и цело друштво не окрећемо главу од овог проблема него да проширимо своје срце и будемо спремни да и људе који пате и од ове, исто као и од других болести, пригрлимо и прихватимо.