ВДС у Диљској

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Волонтери Милосрдне секције ВДС-а су јуче, 16. септембра обишли наше најстарије суграђане у старачком дому у Диљској на Карабурми. На дар смо им, поред дружења и топле речи, однели и извесну количину јабука и црквену штампу.

По завршетку посете волонтере је примила управница г. Вања Талески. Бираним речима нам је пренела утиске њених штићеника после сваке наше посете. Управница је између осталог рекла да је неоспорно да се квалитет живота у дому побољшава овом сарадном са Верским добротворним старатељством. У светлу тога смо направили и начелни план будућих посета и сарадње који подразумевају наставак држања предавања из веронауке и пригода програм за славу дома, Св. великомученика Димитрија.

Ко год редовно прати нашу активност зна да у току наше посете овом дому увек добијемо песму на дар од наше драге Љиљане, штићенице овог дома, а садржај песме најчешће је описана наша претходна посета. Међутим, наш сихотворац је ово пута био, због болести, у кревету у својој соби али ни овог пута није изостало изненађење у виду песме. У наставку следи текст песме који смо овог пута добили јер желимо да људи мога виде Љиљанин таленат али и ведрину њене душе:

НИКАД НЕ КЛОНИ ДУХОМ

Болест тело разара
Године ми лете
Али ја се борим
У души сам дете
Играм се, радујем се
Живим, животу се дивим
Певам, учим, пишем,
И понекад због других уздишем
…азиланти избеглице
Ставићу их у песмице
То су борци данашњице
Шта ће жице, бомбе и гранате
Многи треба то да схвате
Са речима политичким да се боре
Да постижу договоре
Србија је пример свима
То је моја земља мила
Што је мени дала крила
Своје руке раширила
Све нас скупа пригрлила
Борба траје, не престаје
За свој живот свако хаје!

Шифра: Инвалидска колица

Извор: ВДС