ВДС: Наставља се помоћ Коњевићима

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Становништво страдало изливањем река у чачанском крају с напором покушава да своје домове оспособи за становање. Да подсетимо, у последњим поплавама у селима Балуга и Коњевићи веома је оштећено више од 400 кућа.

Захваљујући црквеној општини у Келну прикупљена је значајна количина средстава за чишћење и хигијену. Део те помоћи која је у Србију стигла на дан Св. цара Константина и царице Јелене – тачно 7 тона детерџента за прање веша, течности за прање посуђа и течног сапуна у ринфузу је, сарадњом Верског добротворног старатељства и пароха коњевачког, свештеника Миодрага Тодоровића, стигао и до пострадалих Обреновчана и Коњевчана. Помоћ од 7 тона хемијских средстава је залагањем оца Миодрага преузета у Београду 11. јуна и превезена до Обреновца, где је достављено 3 тоне, а потом и до Коњевића где су истога дана допремљене остале 4 тоне.

Сутрадан, 12. јуна, братство црквене општине у Кладову, на челу са протонамесником Дејаном Пајићем је у сарадњи са Верским добротворним старатељством допремило у Коњевиће око 3 тоне хемије, хране, воде и одеће коју је верни народ у Кладову прикупио за своје сународнике.

Парохијани пострадалог места код Чачка благодаре својој браћи из Тимочке епархије и из расејања.