vds-logo+text
spc-sr

ВДС и Дечији фонд Свети Сава

Сваког дана број сарадника и пријатеља Верског добротворног старатељства се повећава и шири. Што се тиче наших нових сарадника које овом приликом желимо да представимо, можемо слободно да кажемо, да смо се Божијом Промишљу упознали са групом изванредних људи који живе и раде у Хелсингборгу у Шведској. Наиме, ови прегаоци су са благословом Његовог Преосвештенства Епископа британско-скандинавског г. Доситеја и парохијског свештеника Драгана Вучића 2013. године покренули дечији хуманитарни фонд који се званично зове Den Helige Savas Barnfond i Skandinavien што у преводу значи Дечији фонд Свети Сава у Скандинавији. Вредно је помена да је приликом освештења Храма Светог Саве у Штокхолму прошле 2014. године Фондацију лично благословио и Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј.
Наша сарадња је почела тако што смо им послали биографије вишедетних потребитих породица. Чланови фондације, на челу са госпођом Миленом Мараковић, су убрзо покренули акције прикупљања помоћи и благодарећи Богу до сада смо заједничким снагама помогли четири породице и то у два наврата. Прошле године помоћ је стигла за две породице а овог септембра госпођа Александра Давидов, иначе благајница фонда, је донела помоћ за још две вишедетне породице али и новчану помоћ за црквену кухињу ВДС-а. Том приликом благајници Дечијег фонда уручена је Захвалница Верског добротворног старатељства коју је потписао Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, као израз захвалности како самог ВДС-а тако и породица које су добиле помоћ.
Желимо свако добро шведским милосрдним самарјанима и свима најтоплије препоручујемо да погледају њихову званичну страницу http://www.savasbarnfond.com/ али и да им се прикључе на фејскбук профилу како би не само пратили него и активно подржали њихов даљи рад.

Из канцеларије ВДС-а