ВДС доставио помоћ у Кладово

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Протеклих дана Србију су, нажалост, опет погодиле поплаве библијских размера. Овога пута страдала је источна Србија односно кладовски крај, а посебно село Текија које се налази у Тимочкој епархији.

У поменутом селу 15. септембра поплављена је и парохијска црква, на исти дан када је у прошлости због изградње хидроелектране „Ђердап“ премештена на садашење место. Овога пута, црква је била бедем на коме су се зауставили бујица и отпад који је вода донела.

У брзој акцији Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке, верног народа Архиепископије, волонтера и ученика богословије Светог Саве у Београду, са благословом Патријарха српског г. Иринеја и Епископа тимочког г. Илариона, данас је око поднева кренуо први шлепер хуманитарне помоћи ка Кладову.

Помоћ се састоји од одеће, ћебади, опреме за бебе, средстава за хигијену, око 4 тоне прашка за прање, две палете пелана за бебе, душека… Помоћ је сакупљена захваљујући верном народу Београда и Црквеној општини из Келна у Немачкој.

У току поподнева шлепер фирме ,,Перић транспорт“ у Кладово је одвезао г. Дарко Палин, заједно са свештеником Владимиром Марковићем и службеником ВДС-а г. Вуком Јовановићем. Хуманитарце је дочекао архијерејски намесник свештеник Дејан Пајић. Помоћ је одмах ускладиштена и биће прослеђена према потребама.

ВДС ће кроз координисане акције наставити да помаже поплавама погођене крајеве.