ВДС: Да напунимо кутију

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

У продавници „IDEA extra“, која се налази на Новом Београду у улици Омладинских бригада бр.100, у току је акција прикупљања дуготрајних намирница за помоћ Црквеним народним кухињама Верског добротворног старатељства које сваког дана хране више од 1200 наших суграђана.

Верско добротворно старатељство је у сарадњи са руководством великог трговинско–прехрамбеног ланца „IDEA“ у горепоменутом продајном простору поставило кутију у коју наши суграђани и сви људи добре воље могу да приложе дуготрајне намирнице као што су тестенине, зачини, уље, конзервирана храна, махунарке… и на тај начин, заједно са ВДС-ом, нахране најугроженије суграђане.

Највећу провидну кутију у Србији, прилагођену управо хуманитарним акцијама оваквог типа, Верско добротворно старатељство је добило на коришћење од Омладинске организације Уједињена Србија на чијем челу се налази Валентино Поповић, осведочени пријатељ ВДС-а.

Акција је почела 27. марта и трајаће три недеље. Поред Српске православне Цркве и трговинског ланца „IDEA“, у акцији учествују и волонтери ВДС-а, Уједињене Србије и млади људи који су се одазвали позиву, са жељом да својим активизмом помогну и мотивишу суграђане, да их подстакну и подсете на доброчинство. Зато се овом приликом посебно захваљујемо свима њима јер је њихов допринос немерљив.