Уз мало љубави и благостања, нема шта не можемо!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

На дан када у нашим храмовима и нашим срцима благодаримо Господу на свим добрима која смо примили у протеклој годин и молимо се да Његов благослов и милост буду са нама у години која је пред нама 14. јануара 2020. године волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства су после Свете Литургије посетили Удружење за помоћ особама са сметњама у развоју Стари град- Живимо заједно и дружили се са његови члановима.

Затекли смо их на часу српског језика и културе изражавања и као за  „округлим столом“ љубазношћу госпође Зорице дефектолога разговарали. Госпођа Зорица је на почетку нашег дружења представила присутне рекавши „Уз мало љубави и благостања, нема шта не можемо“ и позвала сваког од њих да се лично представи и каже нешто о себи. Тако су Властимир, Матија, Ђорђе, Тијана, Душан, Лујза, Мишко и други присутни говорили о себи и о Удружењу које им пружа могућност да се друже, уче, помажу једни другима и раде. Видело се да њима посебно значи оно на чему су ангажовани као што је : прикупљање секундарних сировина, углавном папира и флаша, продаја часописа „Лице улице“, кување ручка за чланове Удружења, глума у врло успешној драмској секцији, рад на имању у Голубинцима и друго.

„Љубав, поштовање и признање“  њима много значи рекла је госпођа Зорица. У току овог дружења ми смо видели да им она својим знањем и посвећеношћу то пружа, а верујемо и други сарадници Удружења што се видело кроз начин на који су чланови говорили о себи и ономе што умеју да раде.

Милосрдна секција ВДС-а редовно, дужи низ година посећује ово удружење и има изузетно добру сарадњу са господином Дејаном Козићем и његовим сарадницима и са члановима Удружења. Приликом овог дружења, као и увек до сада,  осетимо и уверимо се да то нису особе са посебним потребама него са посебним благословом као што кажу наши велики духовници али и они који о њима брину и са њима раде.