У сусрет Васкрсењу Господњем

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

На почетку часног поста, 27.02.2017.године Црквена кухиња Верског добротворног старатељства Српске православне цркве  добила је вредну помоћ од кадета 138. класе кадетске бригаде, Војне академије из Београда, која се састоји од намирница које кадети дневно добијају за ужину, а које су се добровољно лишили.

Наиме, када су кадети сазнали од жене којој су пружили помоћ да она редовно добија ручак у црквеној кухињи, односно да се у црквеној кухињи организовано и за сваког потребитог обезбеђује оброк, одлучили су да помогну сиромашне тако што своје ужине одвајају и скупљају, а када ове намирнице прикупе у већој количини, донесу их у црквену кухињу како би се поделиле корисницима. На овај начин кадети су више пута до сада обрадовали кориснике црквене кухиње.

Српска војска је увек била пример родољубља и људске честитости, а принос ових младих људи, будућих официра српске војске, показује да су и они на путу ове славне традиције, да воле свој народ и да испуњавају јеванђељске заповести.

Свети Игњатије Брјанчанинов је рекао : “ Тражи да откријеш у себи духовну љубав према ближњима. Улазећи у њу, ући ћеш у љубав према Богу, на врата васкрсења, на врата Царства небеског.“

Нека Господ благослови ове честите младе људе и њихове родитеље и учитеље који су их васпитали у светосавском духу и у најбољој српској традицији.