У СУСРЕТ БОЖИЋУ – ДАРИВАЊЕ ДЕЦЕ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

СВ. САВА ПОД СКУТЕ СВОГА ХРАМА НА ВРАЧАРУ САКУПИО СВОЈЕ НАЈМИЛИЈЕ ПРАВОСЛАВЧИЋЕ

Вечерас је у крипти Храма Св. Саве на Врачару у организацији Верског добротворног старатељства приређена свечана подела божићних пакетића. Пакетиће су добила деца из Звечанске, деца из вишедетних породица и деца корисника црквених кухиња Архиепископије београдско-карловачке. У организацији овог надасве радосног догађаја учествовали су многи.

Пакетиће су обезбедили: Хуманитарна организација „Наши Срби – Our Serbs“ из Чикага на челу са њеном председницом госпођом Кети Фенслоу која је специјално за ову прилику дошла из Чикага како би поделила деци пакетиће.

Коло српских сестара из Београда на челу са госпођом Милом Виторовић, која је са својим неуморним сарадницама учествовала не само кроз донацију него и у прављењу самих пакетића; Народна банка Србије кроз донацију слатких пакетића; Задужбина манастира Хиландара кроз донацију дечијих молитвеника;

Међународна православна хуманитарна организација из Америке у виду донације школског прибора за децу и на крају наше омиљено „Светосавско звонце“ које је организовало мали божићни концерт и представу за децу.

Међу званичним гостима је била и градски секретар за културу г. Ивона Јевтић. Међутим, број учесника се овде ни изблиза не исцрпљује. Требало је поделити свих 600 издашних пакетића. У томе су нам помогли поред Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и  Преосвећеног владике г. Арсенија у улози домаћина и госпође Кети Фенслоу  и наши драги пријатељи: Лена Ковачевић, Дивна Љубојевић, Никола Дробњаковић и Јелена Гавриловић. На почетку свечаности наш Патријарх, Г. Иринеј се обратио деци и родитељима пригодним речима и пожелео им свима да у здрављу дочекају најрадоснији хришћански празник. Потом је наступио дечији хор и обрадовао малишане божићним песмама. Програм је настављен божићном представом после које се почело са поделом божићних пакетића.

Ово је први пут збивање оваквог значаја у нашем највећем храму и молимо се Господу и Светом Сави да прерасте у традицију.

Извор ВДС.

 

http://спц.срб/sr/bozhitshni_darovi_najmladjima