vds-logo+text
spc-sr

У посети пријатељима на Карабурми

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Милосрдна секција се у недељу 15. октобра запутила у старачки дом на Карабурми. Обасјао нас је диван, сунчан дан. Како смо колима улазили у дом, одмах смо приметили да нас наши домаћини већ чекају испред, уживајући на сунцу. Љубазно су нас дочекивали рукујући се с нама. Тог дана смо имали част да са нама у посету дође и мати Јелисавета из метоха манастира Св. Петра Цетињског у Великој Mоштаници. Захвални смо на радости коју нам је свима донела.

Најпре смо се са домаћинима упустили у разговор испред дома. Један дека нас је позвао код себе у собу и показао нам своје богатство. Наиме, он има троје деце и много унучади. Причао нам је о њима, показивао њихове слике и слике свог родног краја које му стоје окачене на зиду. Није пропустио прилику да нас угости послуживши нас воћем. Испред своје собе, дека је направио малу башту у којој узгаја грожђе и разноврсно цвеће, које, како он каже, буде прелепо кад се расцвета на пролеће.

Након тога смо се запутили у дом, да обиђемо остале који су боравили у собама. Нарочито нас је одушевила бака Душанка, која је, као права домаћица, одмах устала, пришла да се поздрави са сваким понаособ и сваког понудила да седне, не дозволивши да јој гости остану стојећи. После оваквог пријатног дочека, запричали смо се са бака Душанком, а заједно с њом смо певали старе српске песме и химну нашем анђелском светитељу Сави. Ово дивно расположење се пренело и у комшијску собу, где се песма весело наставила.

Растали смо се уз шалу и осмехе на лицима. И као што је рекла мати Јелисавета, заиста је привилегија доћи неком у посету.[/vc_column_text][vc_masonry_media_grid grid_id=”vc_gid:1508400861281-011be268-ffb6-3″ include=”25070,25071,25072,25073,25074,25075,25077″][/vc_column][/vc_row]