Трећи фестивал анимираног филма деце и младих Србије

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Чланови радионице за анимацију Верског Добротворног Старатељства су од 17.- 20.септембра учествовали на фестивалу анимираног филма који се одржавао по трећи пут ове године у Јагодини са филмом Стефан Високи који приказује живот деспота Стефана Лазаревића виђен дечијим очима.

Филм је награђен За неговање националне традиције и историје у филму од стране трочланог жирија: Вере Влајић , Стевице Живкова и Милена Алемпијевића(биографије можете прочитати у прилогу). По њиховом мишљењу он , својом тематиком, отвара нов простор за креативно стваралаштво деце и младих у области анимације. Публика је испратила пројекцију бурним аплаузом, због чега смо Богу и њима веома благодарни.

Посебно нам је драго што смо рад на филму овенчали посетом манастиру Манасији где смо се поклонили светим моштима Св.Стефана.

Радионица за анимацију ће наставити рад са децом од октобра 2015. Радиће одвојено деца узраста основне и средње школе. Сви заинтересовани могу да се пријаве путем мејл адресе dusaucionica@gmail.com

Зорана Кипријановић