Срби из Немачке помажу Обреновац

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Црквена општина Филинген-Швенинген и Црквена општина Штутгарт помаже Обреновцу

Срби у расејању не заборављају на своје потребите сународнике. На томе смо им ми у матици искрено захвални. У суботу, 7. јуна, сарадници Верског добротворног старатељства дочекали су још један контигент помоћи наше браће из Немачке. Овога пута, здружиле су снаге две црквене општине: из Филинген-Швенингена и Штутгарта. Захваљујући њиховом несебичном залагању, 16 тона хране, хемије, беби опреме, воде и одеће је сакупљено и одмах упућено у Србију. Колико су наши сународници о свему мислили, сведоче у пакету приспеле униформе за молере, алат и гвожђарија, све оно што је потребно да се разорени домови поново оспособе за становање.

Ова помоћ, која је истога дана упућена у Обреновац, брзо се нашла на располагању грађанима овога града захваљујући припадницима Војске Србије који су хитро истоварили приспели шлепер. Благодарни смо и фирми „Интершпед-Б“ из Београда, посебно господину Владимиру Јекићу и његовим сарадницима који су нам у овим тешким тренуцима помогли својим залагањем да помоћ која долази из иностранства  и пролази стандардну царинску процедуру буде обрађена у најкраћем могућем року. Наравно, било би неправедно изоставити и фирму „М&Б Трансфриго“ из Новог Сланкамена захваљујући којој је ова вредна помоћ допремљена.

У петак, 6. јуна, сви сарадници као и волонтери ВДС-а су посетили Обреновац и том приликом у три доставна возила допремили средства (око 4,5 тоне) прикупљена из београдских храмова. Сутрадан, када је стигла ова значајна помоћ из Немачке, у Обреновац је доспела још једна количина помоћи, око 400 килограма хране и хемије, пелена и сличних потрепштина коју је наш неуморни возач Урош Станковић прикупио из београдских храмова.