ВЕРСКО ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО

Звончићи за Врбицу

Посета Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама на Новом Београду

Као што су приликом уласка у Јерусалим Господа Исуса Христа по васкрсењу Лазаревом препознала и прославила деца, тако Му и данас на Лазареву суботу у спомен овог догађаја излазе деца у сусрет са врбовим гранчицама и звончићима. Тако су радили годинама чланови Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама МНРО окупљајући се на Врбицу испред Капеле Свете Петке на Калемегдану. Сваки пут су врло брижљиво припремали богат програм и изложбу својих радова. Волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства су им редовно доносили врбове гранчице и звончиће, пратили њихов програм и дружили се са овом „великом децом” чистог и незлобивог срца.

Ове године због епидемиолошке ситуације то није било могуће те су их волонтери Милосрдне секције 22. априла 2021. године посетили у њиховим просторијама на Новом Београду и донели звончиће, неке намирнице и средства за хигијену. Врло љубазно их је дочекала госпођа Рада Божиновски председница Удружења. Њен ентузијазам и љубав и пажња са којом брине о члановима Удружења који захваљујући њој и свима који јој помажу, имају активан и испуњен живот сведоче колико све увек много зависи од нас.

Долазак волонтера је веома обрадовао чланове Удружења, присутне у мањем броју због епидемиолошких мера. Снежана је одмах показала „макси” шал који је исплела, а Василије је био омиљена личност за пробу. Говорила је о рецептима колача које највише воли и торти коју сама зна да умеси. Повод је била рођенданска торта чију свећицу је уз песму „Данас нам је диван дан, диван дан…” угасила слављеница Мира.

Отпевавши заједно Светосавску химну волонтери Милосрдне секције су завршили ову кратку посету с жељом да на Врбицу звончићи обрадују ову „велику децу” чија чиста срца би, верујемо, као некад деца у Јерусалиму препознала и прославила нашег Спаситеља, Господа Исуса Христа.