ВЕРСКО ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО

Волонтери Милосрдне секције поново у акцији

Данас је велики празник Силазак Светог Духа на Апостоле. Ове године се прославља 20. јуна.

Волонтери ВДС-а су били срећни зато што су после паузе која је предуго трајала, коначно отишли да посете кориснике из дома инвалида на Бежанијској Kоси. Заједно смо присуствовали Литургији коју је служио отац Лазар у болничкој капели. Сви смо били радосни јер смо после више од годину дана изолације због вируса коначно могли да се загрлимо, а сви корисници дома који су били присутни су се и причестили. Kасније су нам причали колико им је било тешко и колико им је недостајала Литургија, разговор и загрљај.

Ми се надамо да су ти дани иза нас и да ћемо у данима који долазе, поново моћи да уживамо у дружењу и свакој заједничкој служби у слуву Бога, као што је то било данас. Као што је у педесети дан од Васкресења Господњег, Свети Дух сишао на Апостоле и они вођени Њиме кренули у своју мисију да шире реч Божију, која је и даље жива и живеће у све дане до свршетка света.

Тако се и ми молимо Господу да нам помогне Духом Својим свевишњим да се држимо истинитога Бога и Његовог закона који је једини спасоносан и онда нам ни једна изолација неће тешко пасти јер ће Он бити са нама.