ВЕРСКО ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО

Светониколајевска академија

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, званично гласило Српске Православне Цркве за децу Светосавско звонце, заједно са Верским добротворним старатељством и Катихетским одбором Архиепископије београдско-карловачке, традиционално организује Светониколајевску академију која ће се одржату у недељу, 15. децембра 2019. године, са почетком у 15 часова у великој сали Комбанк дворане (некадашњи Дом синдиката).

У оквиру академије премијерно ће се одиграти ђачка представа Врлинко Добрић која описује живот Светог Николе у пет сцена, од детињства до старости. Сценарио представе дело је вероучитеља Владимира Радовића, док режију потписује Даница Тодоровић, музичку подршку даје Дечји хор Српске Патријаршије, а све у продукцији Школског центра Звонце, у оквиру којег ради позоришна трупа, тј глумачка секција коју чине талетовани ђаци, главни протагонисти представе: Алекса Милиновић, Арсеније Арсић, Лана Јуреша, Марија Лубардић, Марија Радовић, Мила Стаменковић, Виктор Коматина, Немања Петрић, Анастасија Радовић, Драган Милошевић, Радош Пекић, Михајло Милошевић, Ђорђе Арсић, Софија Лазић и Нађа Петрић. 

За сву децу која буду дошла на Светониколајевску академију обезбеђено је, уз помоћ партнера на мисионарском подухвату Верског добротворног старатељства, преко 1200 светониколајевских поклон пакетића које ће најмлађима делити Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј. 

Што се тиче посетилаца, акценат је стављен на многодетне породице, најбоље ђаке из веронауке који су учествовали на квизовима из катихетике, као и најангажованије и највредније школарце који похађају верску наставу у основним школама на територији Архиеписопије београдско-карловачке.

Извор: Радио Словољубве