САД имају све више људи заражених коронавирусом него и једна друга земља. Чланови српске заједнице у Чикагу налазе начина да наставе своје активности. У хуманитарној организацији “Наши Срби” размишљају како да помогну људима у Србији.

Гувернер Флориде поручио је грађанима да у наредних месец дана остану код куће. Председник Трамп размишља да се потпуно прекине авионски саобраћај између најугроженијих градова, мада додаје да би то било тешко.

У Чикагу има око две стотине позоришта, од оних најмањих до највећих, а сигурно најпознатији Chicago theatar је ових дана такође затворен.

У међувремену, чланови српске заједнице у Чикагу налазе начина да наставе своје активности.

Власница популарне пекаре-кафеа “Асторија” у Чикагу Тања Јефтенић каже да ових дана имају пуне руке посла.

Припремају њихове популарне буреке и кнедле за људе широм Америке.

“Могу да вам кажем да сам изненађена. Мислила сам да неће уопште бити никаквог бизниса, да ће бити много споро за нас, али наручују са свих страна. Имамо велику испоруку за Лас Вегас, 30 бурека. Људи масовно наручују кнедле. Одлучили смо да правимо кнедле, док је овако споро, то нам је један од најпопуларнијих производа”, прича Јефтенићева.

У Чикагу има преко 8.000 ресторана, али су затворени већ данима.

Могуће је само наручити храну за понети или за испоруку код куће.
“Наши Срби” настављају да пружају помоћ Србији

Председница хуманитарне организације “Наши Срби” Кет Фенслоу тренутно је на Флориди, где се где се њен супруг опоравља од операције.

Размишља како да помогне људима у Србији. Када је почела криза са коронавирусом предложила је да ставе средства донатора у резерву да би могли да наставе са пројектима после.

“Одлучили смо да усмеримо све напоре за помоћ народној кухињи у Француској улици у Београду”, навела је Фенслоу.

Додаје да је тренутно проблем што новац мора да се однесе лично у банку како би се пребацила средства, али успела је да закаже сусрет и планира да оде у банку и види како се средства могу пребацити што пре.

Кет Фенслоу и организација “Наши Срби” показали су да у овој ситуацији раде предано да би помогли људима у Србији.

 

Комплетан текст и веза ка видео запису су преузети са званичне интернет странице Радио Телевизије Србије