ВЕРСКО ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО

Посета Милосрдне секције ВДС-а ученичком дому “Јован Јовановић Змај”

У суботу, у току пете седмице Великог Поста, милосрдној секцији је указана прилика да посете Дом за ученике “Јован Јовановић Змај” и пројаве делатну љубав према ближњима-штићеницима овога дома. Етимологија речи “срећа” проистиче из речи сусрет. Сусрет са собом, са ближњима, са Богом. Баш тако је и дан проведен са штићеницима овога дома, за чланове милосрдне секције био дан среће!

Дочекала нас је васпитачица Сузана Крстевски, након чега смо време са децом провели у веселој атмосфери испуњеној игром, причом, упознавањем и грљењем. Како би употпунили радост дечице, подељени су и пакетићи са слаткишима, књигама и играчкама.

Након сусрета са децом, отишли смо облагодаћени, окрилаћене душе и захвални на прилици да обогатимо једни друге кроз квалитетно проведено време. Деца су нас одушевила својом непосредношћу и отвореношћу која је просијала у слободи и пуноти љубави којом су нас даривали.

Како у свецелој љубави не бива да волимо само једну, две или пет особа, или само своју породицу и своје пријатеље, већ читаву творевину Божију и све људе познате и непознате, оне који нам чине добро и оне који нас не подносе, јер само тада волимо као што воли Бог који “даје кишу праведнима и неправеднима”.

Слава Богу што нам даје сусрете који су кадри да разгоре наше срце, и ближње који су нам повод да изађемо из оквира нашега егоизма и себељубља и обретемо се као трудбеници на њиви Господњој.