ВЕРСКО ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО

Посета Милосрдне секције неформалној групи „И ми смо ту“ у Земун пољу

Теодорову суботу Милосрдна секција ВДС-а провела је дружећи се са члановина неформалне групе „И ми смо ту“ у Земун пољу. Ова група основана је од стране родитеља деце са инвалидитетом у циљу међусобне подршке, а данас окупља различите профиле особа са инвалидитетом, чланове њихових породица, ратне инвалиде, пријатеље и хумане људе, са циљем едуковања, разбијања предрасуда и бољег међусобног упознавања. 

Представници Верског добротворног старатељства, поклонили су домаћинима Светосавске пакетиће, воће и часопис “Православље” за чланове групе. Упркос различитим физичким и менталним стањима, присутни су  показали велику захвалност организовавши прелепо дружење током којег су поклоне за своју пожртвованост добили активни родитељи групе, али и представници Старатељства као и протојереј Раде Јовић, старешина Храма Светог кнеза Лазара, који је провео дан са нама.

„Црква је заједница, у Цркви остварујемо заједницу са Богом али ми хришћани смо заједница, и на овај начин, када као данас, сабрањем, показујемо ту заједницу. У радости и љубави смо се данас окупили са члановима групе ,,И ми смо ту” који управо имају мисију да створе заједницу и истој припадају. И све док будемо имали љубави једни према другима, Господ ће нас препознати као своју децу“ рекао је свештеник Раде Јовић. 

„Боримо се на начин да будемо корисни и активни чланови општине којој припадамо и да у складу са могућностима учествујемо у разним пројектима и дешавањима. Овакве сарадње веома пријају нашим члановима, али и кроз инклузију са заједницом, показујемо да смо ту и да доприносимо, а не само да узимамо.  Драго нам је да су и представници цркве одвојили време да буду са нама и помогну нам у нашој мисији, да будемо препознати јер, И МИ СМО ТУ“ Овим речима, Драгана Јовановић,координаторка групе, се током обраћања, захвалила присутнима.