ВЕРСКО ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО

Академија ВДС и Светосавског звонца

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, часопис Светосавско звонце и Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке синоћ у Комбанк дворани у центру Београда академијом поводом празника Светога Николе Мирликијског, започели су божићна даривања, а Звонце је обележило пола века постојања. На академији се обратио Његова Светост благословивши сабрање, осврнувши се на историјат часописа основан за време службе Патријарха Германа као подлистак часописа „Православље“.

Током програма премијерно је изведена представа „Чудотворац“ у режији свештеника Ненада Илића у којој су учествовала деца и која су на модеран и веома интересантан  начин представили живот и чуда Светог Николаја Мирликијског Чудотворца и настанак и развој идеје о Деда мразу.

Као и претходних година највећу подршку је пружила хуманитарна организација „Наши Срби“ из Чикага на челу са госпођом Кети Фенслоу. Својим донацијама истакли су се и Коло српских сестара, Шабачка млекара, Међународна православна добротворна организација (IOCC) и Светосавско звонце.

Око хиљаду малишана је заједно са својим родитељима одгледало представу након које је Његова Светост Патријарх српски Г. Г. Иринеј са званицама малишанима поделио пакетиће.

Забележио Марко Маленчић

 

 

Фото: Зоран Гушић