ВЕРСКО ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО

Дружењем против самоће

За активан и испуњен живот нису пресудне године живота него жеља и спремност да се ради на себи, учи и дружи са људима. О томе на најлепши начин сведочи Удружење ⹂Мимоза плус”на чијој рођенданској прослави су 13. октобра 2021. године одржаној у просторијама Општине Стари град били гости волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства.

Госпођа Смиљна Станковић оснивач и председица Удружења ⹂Мимоза плус” се на почетку прославе обратила присутнима рекавши: ⹂данас славимо Међународни дан старих и трећи рођендан нашег удружења. Међународни дан старих лица 1. октобар, цео месец је посвећен старим особама,  установљен је 1. децембра 1990. године и основан је зато што су државе  препознале потребу да се помогне популацији старих људи и створи амбијент у смислу њихових потреба и могућности. То се тиче државе и институција а оно што се тиче нашег удруживања и ми сами можемо да урадимо…За оне који не знају ми смо много више него само удружење које дели позоришне карте. Ми се бавимо онима којима се нико не бави. То су људи који су још увек солидног здравственог стања са пуно енергије и са пуно добре воље. Људи који имају неке таленте а пре свега ентузијазам и жељу да њихов живот буде активан. Зато су сви такви људи ⹂мимозе”. Они могу да буду врло корисни чланови овог друштва и у сваком сегменту могу да понуде велико искуство које имају” рекла је између осталог госпођа Станковић истакавши и да је приредба која следи припремљена с великим трудом и великим заједништвом и другарством.

На приреби су чланови Удружења показали своје умеће у певању, рецитовању, писању стихова и приказали су једну модну ревију. Све је, за аматере било на високом нивоу и праћено подршком публике. Госпођа Станковић се  потом захвалила  онима који су помогли Удружење и  уручила  захвалнице међу којима је било и Верско добротворно старатељство организација која је, како је рекла, ⹂од почетка са нама”.

Као на свакој рођенданској прослави уследило је послужење и дружење уз песму и игру. Милосрдна секција ВДС-а у склопу својих редовних активности у континуитету посећује  старачке домове где је успоставила врло добре односе са нашим најстаријим суграђанима и управом и запосленима. Ове посете су нажалост због епидемиолошке ситуације обустављене и зато је волонтерима било врло драго што су могли да виде како наши најстарији суграђани окупљени у Удружењу ⹂Мимоза плус” желе и успевају да буду активни на разним пољима, да се међусобно друже и помажу. Волонтери Милосрдне секције су се захвалили на срдачном пријему у Удружењу ⹂Мимоза плус” и пожелели пуно успеха у њиховим активностима у наредном периоду.