Помен

На данашњи дан 2018. године упокојио се г-дин др Славољуб Матовић, велики добротвор Српске Православне Цркве и посебно Верског добротворног старатељства. Вјечнаја памјат ! Помен г-дин др.Славољубу Матовићу биће у суботу 11.02.2023 год. на Новом гробљу у 10 часова.

Read More »

Његово Преосвештенство г.Петар ручао са корисницима Црквене кухиње и бескућницима

Његово Преосвештенство г.Петар ручао са корисницима Црквене кухиње и бескућницима Даривање је најлепши осећај код сваког човека, јер се у поклону налазе најлепше жеље, осећања и поруке. Празнични дани су време када свако треба да осети радост и да некоме

Read More »

Најновија дешавања

Како помоћи

Уплате из иностранства можете извршити путем сервиса PayPal на линку испод:

ВДС АБК

Слањем СМС поруке на број 2844 у било којој мрежи деомаћих оператера, донирате 100 динара за Црквену кухињу.

Уплате на динарски рачун извршити преко нашег рачуна у Комерцијалној банци

Текући рачун: 205-58219-31
позив на број: 230102

Своје донације можете и лично донети у канцеларију ВДС-а у Француској улици број 31 на првом спрату.

Намирнице за Црквену кухињу или гардеробу, обућу и друге ствари за вишедетне породице  и сиромашне кориснике услуга ВДС-а можете предати у просторијама ВДС-а у Француској улици 31.

Медијски угао

Будимо људи

Издавачка делатност

Чуда Појаса Пресвете Богородице

Књига „Чуда Појаса Пресвете Богородице“ је због тематике којом се бави постала прави хит међу нашим суграђанима. Књигу по цени од 750 динара можете поручити путем имејла sekretar@starateljstvo.rs или позивом на број +381112182776. Уз књигу добијате бесплатно и тканину освештану на Појасу Пресвете Богородице.

18 дана у Конгу - Дневник православног мисионара

Пред вама је, драги читаоци, јединствена књига о православној мисији на афричком континенту. Куповином ове књиге помоћи ћете изградњу бунара за воду за православне хришћане у Конгу. Књигу по цени од 400 динара можете поручити путем имејла sekretar@starateljstvo.rs или позивом на број +381112182776.

Друштвене мреже

Пријатељи ВДС-а

Банери