vds-logo+text
spc-sr

Седмогодишњи парастос проти Љуби

Нека свима нама којима је отац Љуба био узор Господ да ону снагу какву је он имао да одолимо свим искушењима.

По снежном зимском  дану 9. децембра 2017. Године одржан је седмогодишњи парастстос протојереју-ставрофору хаџи Љубодрагу Петровићу на његовом гробу на Новом гробљу у Београду. Служили су јереј Владимир Марковић, јереј Арсеније Арсенијевић и јереј Радомир Чворо, три свештеника који су у раној младости по угледу на свог духовног оца, проту Љубу заволели Христа и пожелели да му ревносно служе.

Као и увек радост око оца Љубе. Молитвено сабрање породице и духовних чада оца Љубе било је испуњено оном тихом, духовном радошћу коју пружа само вера у Васкрслог Господа Исуса Христа. Отац Љуба је ту, живу веру у Васкрслог Господа носио у свом срцу, он је зрачио том вером и љубављу која из ње произилази и тако био, „со земљи“ и „светлост свету“ (Мт. 5,13-14).

Отац Влада је у топлој беседи о оцу Љуби рекао: „нека га  Господ насели у Своје рајско насеље, тамо где су прибрани сви праведни и свети преци наши и нека му дарује спокој. И да Господ у овом времену да мир свима који га поштују а пре свега његовој драгој породици. Нека у свему имају духовни напредак а свима нама којима је отац  Љуба у служби Цркви, нашем граду и нашој отаџбини био узор нека Господ да ону снагу какву је он имао да одолимо свим искушењима. Пре свега, то је Божија благодат која га је увек водила и која га је увек у правом тренутку снажила, крепила и чувала од свега онога што је била странпутица и грех. Нека нам свима Господ да такву Божију благодат и такво руковођење какво је он имао. И да се по нашим делима позна и да једног дана за нас неко овако стане, да се по оваквом времену моли Богу за нас зато што смо га нашом службом задужили.“