Савиндан

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

На Савиндан празнично је било и у Удружењу МНРО Нови Београд (Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама) које се налази у атомском склоништу у улици Нехруова број 117а.

Ово удружење је  основано 1974. године од стране родитеља особа са потешкоћама у развоју а са циљем да путем  различитих видове едукације, рехабилитације и помоћи у свакодневним активностима, штићеници овог удружења стекну неопходна искуства и знања о себи и свету, унапреде своја вештине, како би се, самостално или уз малу помоћ друштва, укључили  као равноправни чланови у средину у којој живе

  У славу Господа и част Светог Саве  штићеници, њихови родитељи и пријатељи сабрали су се око славске трпезе коју су, по речима председнице удружења госпође  Раде Божиновски, припремили родитељи, док су штићеници украсили славски колач.

Празничну атмосферу није покварило ни то што је у атомском склоништу било доста хладно, јер је оно укопано у земљу, нема прозоре, нити дневно осветљење. Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке милошћу Господњом, а на нашу радост, даривало их је слатким пакетићима.

Било нам је посебно задовољство што су нас позвали за своју трпезу јер Господ нам каже „Где је двоје или троје сабрано у име Моје, ту сам и Ја међу њима.“