„Рука чинећи добро ближњему, отвара руку благости Божије”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Туристичка организација општине Савски венац је 02. септембра ове године у Топчидерском парку у Београду, одржала такмичење у спремању ајвара на коме су учествовали и  волонтери црквене кухиње Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке.

Организатор такмичења је обезбедио паприке и вредне награде за победнике такмичења, а екипе које су се такмичиле добру вољу и умешност у спремању ајвара.

Такмичење је почело у 11,00 сати а завршило се нешто после 18,00  сати.

Госпође Гордана, Александра и Олгица су испекле, ољуштиле и самлеле паприке док је господин Зоран припремао дрва, ложио ватру, доносио воду.

Заједничким радом, а по старом породичном рецепту једне од волонтерки, скуван је ајвар који је освојио прво место на овом такмичењу и учесницима донео медаље, пехар и шпорет „Смедеревац“.

Освојено прво место обезбедило је нашој екипи и учешће на финалном такмичењу у кувању ајвара које ће се у октобру одржати у Соко Бањи.

Надамо се да ће се ајвар допасти и корисницима црквене кухиње којима ће бити послужен, а нашим волонтерима благодаримо на пожртвованости, труду и љубави које су овим показали, јер  „рука чинећи добро ближњему, отвара руку благости Божије” (Свети Филарет Московски).