vds-logo+text
spc-sr

Радост на дечијем лицу је увек велика радост за све

У ове радосне празничне дане волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства су у среду 13. јануара 2016. године посетили своје мале пријатеље на дечијем одељењу Института за онкологију. Простор дневног боравка се за час испунио децом и њиховим родитељима када су чули да је дошао свештеник и волонтери Милосрдне секције. Отац Зоран Керезовић се помолио поменувши свако дете поименце и причестио крштену децу. Уз Свето Причешће његова молитва Богу за оздрављење окупљених младенаца као и увек доноси мир и укрепљује, наду деце и њихових родитеља. Волонтери су деци поделили поклон пакетиће којима су се деца обрадовала и заједно провели време у разговору и игри.

Радост на дечијем лицу је увек велика радост за све. Радост и оптимизам су нарочито на овом одељењу преко потребни и волонтери то добро знају. Андријана је један од млађих чланова Милосрдне секције и увек деци приреди неко изненађење. Прошли пут су то били балони а сад балони од сапунице којима су се обрадовала нарочито најмлађа деца. Било је пуно разговора и шале. Мала Фадила је нацртала цвет и обећала да ће други пут нацртати други цвет и птичицу.

И тако од сусрета до сусрета са родитељима се дели брига и нада. Нада да ће лечење и велики труд лекара дати жељени резлтат. Ту наду поткрепљује и вера у милост Божију за коју се сваки пут отац Зоран усрдно заједно са присутнима моли: „Господе Ти који лечиш саосећајући и на благ начин кадар си да уклониш сваку болест и сваку немоћ. Стави лек милости своје на ове младенце своје и дај им постојано излечење и здравље јер си Ти лекар душа и тела наших и Теби славу узносимо Оцу и Сину и Светоме Духу.“

У навечерје празника Обрезања Господњег и Светог Василија Великог молимо се да Господ услиши ове молитве и у Новој години Својом милошћу донесе радост деци и њиховим родитељима на овом одељењу Института за онкологију.