Прослава једног рођендана у Свратишту

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Деца у Свратишту на Звездари у Крфској су у суботу 6. августа 2016. године с нестрпљењем очекивала долазак волонтера Милосрдне секције ВДС-а који су обећали да ће тог дана доћи да заједно прославе рођендан њихове другарице. У Свратиште долазе деца која живе или раде на улици. У Свратишту добијају три оброка, могу да се окупају, пресвуку, имају различите креативне радионице, помоћ у учењу и друге активности. Могу да прославе рођендан и волонтери Милосрдне секције су се зато одазвали на дечији позив и дошли да га заједно обележе.
Уз радосну грају деца су окружила волонтере који су слављеници донели торту и поклон и воће и сокове да се деца послуже. Дружење је протекло у веселом расположењу посебно кад је девојчица која је напунила тринест година угасила свећице на рођенданској торти. Већа деца су поред рођенданске отпевала неколико песама међу којима и песме са „капуере“ бразилске борилачке игре и плеса. Најмлађима се допало да слушају и певају са волонтерима песму „Све на свету родила је мајка“ и да пљескају на стихове „Кад си срећан лупи дланом о длан“. Као на правом рођендану деца су се послужила тортом и соковима и ко је желео воћем. Свако дете је имало нешто да пита а волонтери су се трудили да их упознају и запамте имена.
Посета волонтера Свратишту је протекла у договору и у присуству васпитача господина Крше Јовановића и његових сарадница. Они се свесрдно труде да деца улице која су лишена безбрижног детињства упознају, осете и науче оно што одговара њиховом дечијем узрасту и стекну неопходне животне навике и обрасце понашања. Својим доласком и дружењем са децом Свратишта волонтери Милосрдне секције желе да дају свој скромни допринос овим напорима и да ову децу колико је то могуће обрадују и подрже.