Верско Добротворно Старатељство настоји да организовано и систематски пружи материјалну помоћ (како једнократну тако и континуирану) онима којима је најпотребније.

Прикупљање и пружање материјалне помоћи (у стварима, новцу, лековима, беби опреми и пеленама, школском прибору, средствима за личну и кућну хигијену, одећи, итд) је усмерено примарно на:

 

1. породице са више деце које су социјално-материјално угрожене

2. помоћ породицама чије су куће страдале у поплавама 2014. године.

 

Управа ВДС-а већ је неколико година имала жељу да организовано и систематски пружа помоћ многодетним породицама. До 2013. године, деловање на овом пољу било је спорадично и недовољно, да бисмо 2013. године покренули акцију пружања помоћи вишечланим породицама на почетку школске године.

Затим се почетком 2014. године започело са састављањем јединствене евиденције која обухвата исцрпан и прецизан попис вишечланих породица са циљем да помоћ заиста стигне до најпотребитијих и да се установе одређени критеријуми при расподели помоћи. Такође, овај списак се формира да послужи као база података за координисани рад са другим хуманитарним организацијама које су свој рад усмериле ка многодетним породицама, што се у пракси показало више него корисно.

Ова јединствена база информација о многодетним породицама се допуњава на основу података прикупљених са терена, пошто службеници ВДС-а редовно обилазе све ове породице и имају непосредан увид у њихове животне околности.

 

poseta-i-pomoc

 

Уколико сте заинтересовани да донирате потребштине (од ствари , преко хране, до новца) за вишедетне породице, контактирајте нас ради договора:

Телефон: 011/ 2182-776

Е-пошта: sekretar@vdsspc.com

 †

Имајте на уму:

Нема тога што је сувише мало или безначајно да би се могло донирати. Искуство је показало да су мале али континуиране донације (у роби, храни или новцу) оно што на дуге стазе највише помаже и стога представља велико дело хришћанског милосрђа.

Можда нисте у могућности да донирате 300 кг. хране или 10 пакета памперс пелена. Али, уколико имате добро очувану или нову јакну, конзервирану храну или пакет сапуна – слободно донесите.

Уколико свако донесе оно што је у могућности и Бог ће се побринути да потребите породице буду збринуте.

 

 †

 

Породице којима је потребна материјална помоћ, нека се јаве на телефон ВДСа  011/ 2182-776  ради упућивања у процедуру добијања помоћи.

 

 

Оставите одговор