Пријем за велике донаторе Верског добротворног старатељства

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 11. маја 2015. године у Патријаршији српској у Београду велике донаторе Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке.

У ово тешко време материјалне кризе број корисника Црквене народне кухиње сваким даном се повећава, стога је потребан и већи труд и ангажовање наше Цркве на овом пољу. У Црквеној народној кухињи при Верском добротворном старатељству Архиепископије београдско-карловачке (Ул. француса бр. 31) радним данима обедује између 400 и 500 корисника, а када се том броју додају пунктови при храмовима Светог Јована Владимира у Медаковићи, Сабора Срба Светитеља на Карабурми, Светог Ђорђа у Старој Бежанији, Светог Вазнесења Господњег у Жаркову и Светог кнеза Лазара на Звездари, број корисника прелази и 1.800 оброка дневно.

За ту количину оброка свакога дана потребно је обезбедити знатну количину намирница. Овом приликом посебно истичемо значај великих фирми које су својим вредним донацијама у храни и новцу помогли несметано функционисање Црквене кухиње и проширивање капацитета и броја оброка. Поред хране Верско добротворно старатељство пружа свим корисницима кухиње и помоћ у лековима, здравствену заштиту, просветне услуге и духовну помоћ.

prijem-donatori2015-2

Пријему су, поред секретара Верског добротворног старатељства јереја Владимира Марковића и ђакона Бранислава Јоцића, присуствовали:

г. Александар Аксентић, власник „Агрос Опово“
г. Гојко Ђошић, генерални директор Компаније „Фриком“,
г. Драган Вучуревић и гђа Весна Вучуревић, власници фирме „Универекспорт“, Нови Сад
г. Срђан Брач, директор фирме „Меркатор“
г. Ненад Ковач, власник фирме „Роминг“
г. Дејан Минић, директор Фирме „Свибел доо“
г. Веселин Марковић, директор ЈКП Инфостан, Београд
г. Првослав Николић, директор Прихватилишта за одрасла лица
г. Ратко Димитријевић, фирма Нелт
гђа Гордана Аничић
гђа Јелена Садлер и г. Брент Садлер
г. Горан Благојевић, приватник из Београда
г. Михајло Суботић, приватник из Београда
г. Зоран Марков, власник фирме „Бидена“
г. Драгољуб Јевтић и г. Младен Касаловић, фирма „Маркер“
г. Михајло и г. Томислав Миљковић, Пекара „ТОМА“
г. Драги Анђелковић, аутосервис „Анђелковић“ на Сењаку
г. Предраг Бановић, приватник из Обреновца
г. Миодраг Џоџо

Овом приликом, донатори су из руку Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја добили патријарашке грамате захвалности.

Његова Светост је пожелео донаторима, њиховим породицама, њиховим фирмама и свима запосленима у њима,, благослов од Господа, истакавши као светли пример њихово хришћанско милосрђе и љубав према Мајци Цркви и свима онима који свакодневно у Верском добротворном старатељству добијају неопходну помоћ. -Велика је ствар да човек који има добра подели и са онима који немају. Такав човек постаје сарадник љубави Божје, и када се такви људи препознају, онда се и истичу као пример другима, поручио је Патријах српски г. Иринеј.