Посета милосрдне секције ВДС-а удружењу МНРО Нови Београд

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Милосрдна секција Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке посетила је Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама “Нови Београд“ у четвртак 13.08.2015. године.

poseta-m-sekcije1

 

Удружење је социјално-хуманитарног типа чији је циљ осамостаљивање особа са инвалидитетом и пружање психо-социјалне подршке њиховим породицама.

Наше драге пријатеље смо први пут посетили у новом простору, у улици Нехруовој 117 на Новом Београду и у радости провели дан са њима. При доласку смо децу затекли у трпезарији како уз смех доручкују и препричавају анегдоте са прављења оброка.

 

Након тога смо се на кратко раздвојили и обишли цео простор уз пратњу председнице Радомирке Божиновски, која нам је представила све радионице, план рада и просторије друштва које су максимално искоришћене зарад обезбеђивања што квалитетнијег садржаја за младе који су корисници услуга друштва свакодневно.

Детаљно су нам представили активности свих радионица – едукативне, психолошке, музичке, драмске, ткачке, ликовне, креативне, информатике, веронауке, ручне и машинске као и традиционалне културе. Упознали смо део родитеља, волонтера и едукатора у Удружењу и заједно са њима и свом децом која су овог дана била у дневном боравку, провели смо дивно испуњен дан.

 

Уживали смо у талентима ових младих људи, заједно стварали уметнине и остварили диван и чист контакт са свима. На поклон смо им донели намирнице и часописе.

 

poseta-m-sekcije9

Захвални смо на искреном пријатељству и радујемо се дугој сарадњи.

 

За ВДС извештај саставила:
Андријана Шћепановић