vds-logo+text
spc-sr

Посета Милосрдне секције Дому за незбринуту децу “Дринка Павловић”

Прву недељу Петровског поста чланови Милосрдне секције Верског добротворног старатељства, посетили су Дом за незбринуту децу “Дринка Павловић”. Уз благослов јереја Владимира Марковића, секретара Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке, посетили смо овај Дом и провели дан испуњен дечијим осмехом и песмом, хришћанском љубављу и благодати.

Након свете Литургије нашли смо се испред просторија Верског добротворног старатељства и заједно упутили у Дом. Нисмо ни ушли а један од млађих дечака нам је изашао у сусрет и дочекао нас са осмехом.

У Дому се налази 38 деце а ми смо били веома срећни што смо други део Литургије провели са око 15 деце која су се тренутно налазила у Дому. Васпитачи се труде да деци време испуне квалитетно и корисно, тако да је један део њих био у излету са извиђачима. Нека од деце су празник провела код куће, а деца која су била у дому уживала су у игри и дружењу са члановима Милосрдне секције.

Деци смо у дарове однели воће, банане и трешње, чему су се она искрено обрадовала. Једна од млађих чланица секције, донела је деци играчке и маске за лице, које су деца склапала а потом се мењала и у смеху уживала у пажњи и безбрижној игри. Тај искрени смех ових чистих и младих Божијих бића испунио је наша срца великом радошћу. Од деце смо на поклон добили захвалност за пажњу као и велики број песама које су нам весело певали све време.

У срећи смо се растајали дуго, детаљно  договарајући следећи сусрет којем се подједнако радују  деца и чланови наше Милосрдне секције.

Наше је само оно што дамо другима а време и љубав коју смо ми са пуно радости поклонили овој дивној деци је веома мало у односу на благодат коју смо ми примили од њих.

Наша срца су испуњена великом срећом и захвалношћу. Хришћанска љубав која нас је све oкупила и повела у ову испуњујућу посету, сада нас појачана новом снагом води у наредне посете. Временска жртва је неупоредиво мала у односу на бескрајну чисту и искрену захвалност из дечијег срца. Радујемо се да наредне недеље овог поста поделимо са нашом браћом и сестрама из Милосрдне секције, као и са онима којима наше мало много значи.

Андријана Шћепановић