Посета КЕЦ-у

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Чланови Милосрдне секције Верског добротворног старатељства су у петак 25.11. 2016. године посетили кориснике Креативно едукативног центра (КЕЦ).

КЕЦ је удружење грађана, основано 2002. године, које своје програме заснива на осмишљавању живота и рада особа са посебним потребама. КЕЦ тежи да побољша квалитет живота својих корисника, да учествује у припреми за њихов самосталан живот и социјалну инклузију, да им понуди радно ангажовање и запослење.

У дневном центру у Улици краљевића Марка  дочекала нас је руководилац Грета. Након упознавања корисника КЕЦ-а и чланова ВДС-а уследила је заједничка молитва и поука о вери. Молитва нас је зближила, скуп је постао јединствено хришћанско сабрање. Дружење смо доживели као истинско служење Господу кроз несебичну међусобну љубав. Једни другима смо откривали своја интересовања и дарове, вежбали се у знању и говорништву, саопштавали осећања. Окупљени чистих и безазлених срца, члановима ВДС- а и драгим корисницима КЕЦ-а била је прилика да посведоче хришћански израз саосећања и нежности према брату човеку.

 „Објављено ти је, човече, шта је добро, шта Јахве тражи од тебе: једино да поступаш праведно, милосрђе да волиш и смерно са својим Богом да ходиш“ (Михеј 6,8). Свето Писмо нам овде саопштава с чиме ћемо доћи пред Господа: не жртва паљеница нити теоца, нити хиљаде овнова и толико потока уља (Михеј 6,5-7), „не вреди обрезање, ни необрезање, него вера која кроз љубав дела“ (Галатима 5,6).  Чланови ВДС-а су дружењем са својом браћом посведочили да је љубав према потребитима суштина мисије Цркве. Растали смо се уз музику, певајући и играјући уз наду на скорашњи поновни сусрет.

О молитви корисник КЕЦА Марија Златановић је написала: „Молитва је нешто што се не може описати.Она прија души,греје душу и душа се подвизава. Молитва даје мир и то се не може купити,то треба осетити.Осећаш покајање, кроз то покајање срце омекшава, почиње да прашта. Кроз покајање сузе почињу да теку и доживљаваш радост у срцу своме и шириш руке свакоме. Спреман си да будеш милостив и да пружаш љубав.“

Текст и светлописи: Филип Николић