Посета Институту „Бањица“

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
2017-10-29-10.43.07

Волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке, 29.октобра ове године, сабрали су се на Светој Литургији у Параклису Светог Јована Шангајског Института за ортопедско-хируршке болести „Бањица“ у Београду.

Литургију је служио протојереј-ставрофор Ратко Савић, а присуствовали су и причестили се Светим Даровима и мали пацијенти – деца која на Институту лече различита неуромишићна обољења, повреде и туморе коштано-зглобног и мишићног система,  а  којима су волонтери дошли у посету.

У надахнутој беседи о Причи о сејачу, о Господу који у људске душе од почетка света до данас непрестано сеје речи спасења и вечног живота, отац Ратко нас је подсетио да није довољно само слушати науку Господњу већ је потребно и живети по њој,  не жудети за овоземаљским добрима и не сумњати и губити наду у помоћ Господа када дође време искушења. Семе посејано у нашој души, сва небеска блага која нам Господ даје, треба врлинским животом да чувамо и одгајимо како би донело добар плод. Вера и нада у реч Божју, света јеванђељска љубав према сваком човеку и трпљење је пут нашега спасења и оне треба да се настане и да непрестано јачају у нашем срцу. Господу треба ревносно и радосно служити. Посртаћемо и падати , али ће нам Господ помоћи да устанемо. Утешиће нас и благословити наше труд.

После Литургије на трпези љубави у самом Параклису, дружили смо се са децом и појединим пацијентима ове болнице-, а затим смо посетили и децу која леже у собама и даровали им воће са жељом да брзо оздраве.