Посета Дечјем одељењу Института за онкологију

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Волонтери Милосрдне секције Верског Добротворног Старатељства Архиепископије београдско карловачке у среду 28. октобра 2015. године били су у редовној посети Дечјем одељењу Института за онкологију Србије. Две недеље колико се нису видели са децом су брзо прошле испуњене бројним обавезама. И поред тога волонтери су често у мислима били са децом, са девојчицом која је чекала сложену операцију, са малим пацијентом који је тек започео терапију и са другом децом коју су овде упознали.

Донели су као и обично воће и црквену штампу и са јерејем Зораном Керезовићем духовником на Инстуту за онкологију у дневном боравку се прво помолилили за здравље деце. Отац Зоран је затим причестио децу. Топла молитва свештеника и Свето причешће сигурно јачају веру деце и њихових родитеља и незаменљива су подршка у борби са болешћу.

Волонтери Милосрдне секције ВДС-а се увек труде да и они кроз разговор и дружење пруже подршку у борби са болшћу малим пацијентима и њиховим родитељима а са верујућим родитељима и децом поделе радост јеванђелске вере у Васкрслог Господа и наду у спасење.

Извор: ВДС