Посета дечијем одељењу ортопедије на Бањици

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Волонтери милосрдне секције Верског добротворног старатељства су у недељу 08. септембра 2019. године били на Светој Литургији у Болничкој капели – Параклису Светог Јована Шангајског на Ортопедској клиници на Бањици. Свету Литургију је служио свештеник Станко Трајковић. После Литургије волонтери су се задржали у капели у разговору и дружењу са пацијентима који су на лечењу у клиници, а који су се причестили на Литургији. Свештеник је свима поделио иконице Светог Јована Шангајског и одржао беседу о прочитаном зачалу из Светог Јеванђеља.

Након тога волонтери су обишли децу по собама и однели им воће, свеске и Светосаско звонце. У разговору са децом волонтери су се трудили да им измаме осмехе. Иако им је јако тешко и многи подносе јаке болове било им је веома драго због посете волонтера и времена које су заједнички провели у дружењу и пригодним шалама.

Како рече једна волонтерка, подстакнута данашњом беседом и размишљањима о данашњој и пређашњим посетама, веома ретко захваљујемо Господу за сва добра која нам је даровао без икакве наше заслуге, док се у исто време болесна деца и њихови родитељи уче смирењу и трпљењу кроз своју борбу.