Патријарх Порфирије на васкршњем ручку

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Овогодишња подела Васкршњих пакета хране протекла је на веома леп начин. Наиме, од самог јутра се у ваздуху осећала празнична атмосфера какву само Дивни Господ Бог наш може да нам подари када се сакупљамо лепим поводима и када смо у једној богомисли. Таква мисао је све нас заокупила због највећег хришћанског празника Васкрсења Господа нашег Исуса Христа.

Волонтери Црквене кухиње су заједно са запосленима у ВДС-у припремили и на 5 различитих локација поделили пакете хране које су и ове године обезбедили пријатељи из Хуманитарне организације „Наши Срби – Our Serbs“ из Чикага и Кола српских сестара из Београда.

Након традиционалне поделе уследила је посета Његове Светости Патријарха српског Господина Порфирија. На самом почетку посете, јереј Владимир Марковић, секретар ВДС-а  је у својству домаћина упознао Његову Светост са актуелностима у ВДС-у и провео кроз новоосновану лекарску амбуланту и  просторије Црквене кухиње. Након тога Његова Светост се придружио групи бескућника за трпезом љубави која је за ову прилику посебно припремљена.

Пре самог ручка Патријарх је са неколицином присутних корисника кухиње куцао јаја, а после ручка поразговарао је са њима о проблемима који су их довели до ивице егзистенције и о могућностима да им се реше неки од највећих проблема као што су изналажење начина да им се обезбеди кров над главом и купатило за одржавање хигијене.

Патријарх је након ручка у пратњи оца Владимира Марковића отишао у Дечју клинику “Тиршова”.