Пасуљ наш насушни

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Наш народ воли да каже да је пасуљ сиротињско месо. Конкретније, људи који редовно посте добро знају да није пасуља тешко би издржали период поста. Док са друге стане сви добро знамо да мрсни пасуљ са сланином и кобасицом не спада у софистициране оброке али ипак нико не може да му одоли.

Прилику да ових недеља уживају баш у оваквом пасуљу имају и корисници црквене кухиње Верског добротворног старатељства. Донација је стигла од наших вредних мајки из Кола српских сестра из Америке. У акцији су учествовала четири Кола и то: Св. Георгије из Шерервила (St. George, Schererville), Св. Сава из Мерилвила (St. Sava, Merrillville), Св. Илија, такође, из Мерилвила (St. Elijah, Merrillville) и Св. Георгије из Источног Чикага (St. George, East Chicago). Вредност донације је 200.000 динара које су утрошене за куповину меса.

Акцији се придружила и парохија храма Св. Василија Острошког из Лејкситија (Lakecity) из државе Илинојис са 53.000 динара. Ова сума је утрошена за куповину нашег домаћег пасуља.

Захваљујемо у име свих корисника свима који су учествовали у акцији а посебно госпођи Гордани Бараћ која је у име организације „Линија живота“ (Lifeline) успешно спровела ову акцију.