vds-logo+text
spc-sr

Освештана Црквена кухиња у Земун Пољу

Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Арсеније, новоизабрани Епископ нишки, данас je oсвештаo нову централну Црквену кухињу Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке у Земун Пољу. Владици су сазлуживали свештеници Цркве Светог кнеза Лазара протонамесник и старешина цркве мр Раде Јовић, јереј Анђелко Додер, као и јереј Владимир Марковић, старешина Цркве Светих апостола Петра и Павла и Генерални секретар ВДС-а и ђакон Бранислав Јоцић.
Након освештања Владика се обратио присутнима и у пригодној беседи се захвалио господину Војиславу Деспоту и његовој породици на уступљеном простору, свим донаторима, добротворима, волонтерима и свим добрим људима који су омогућили да се Црквена кухиња оснује.
Присутнима се обратио и Секретар ВДС-а јереј Владимир Марковић који се у име свих корисника кухиње ВДС-а, запослених и у своје лично име захвалио Владики Арсенију за благослов и велику помоћ у току досадашње сарадње и честитао на избору за новог Епископа нишког. Отац Владимир је у свом обраћању навео шта је све Црквена кухиња добила кроз донације и такође се захвалио свим добротворима и волонтерима.
Потом је уследило скромно послужење, а на крају је господин Воја присутне забавио свирком на хармоници.

 

Беседе Владике Арсенија и оца Владимира Марковића


Audio recording software >>