Освештана Црквена кухиња у Земун Пољу

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Арсеније, новоизабрани Епископ нишки, данас je oсвештаo нову централну Црквену кухињу Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке у Земун Пољу. Владици су сазлуживали свештеници Цркве Светог кнеза Лазара протонамесник и старешина цркве мр Раде Јовић, јереј Анђелко Додер, као и јереј Владимир Марковић, старешина Цркве Светих апостола Петра и Павла и Генерални секретар ВДС-а и ђакон Бранислав Јоцић.
Након освештања Владика се обратио присутнима и у пригодној беседи се захвалио господину Војиславу Деспоту и његовој породици на уступљеном простору, свим донаторима, добротворима, волонтерима и свим добрим људима који су омогућили да се Црквена кухиња оснује.
Присутнима се обратио и Секретар ВДС-а јереј Владимир Марковић који се у име свих корисника кухиње ВДС-а, запослених и у своје лично име захвалио Владики Арсенију за благослов и велику помоћ у току досадашње сарадње и честитао на избору за новог Епископа нишког. Отац Владимир је у свом обраћању навео шта је све Црквена кухиња добила кроз донације и такође се захвалио свим добротворима и волонтерима.
Потом је уследило скромно послужење, а на крају је господин Воја присутне забавио свирком на хармоници.

 

Беседе Владике Арсенија и оца Владимира Марковића


Audio recording software >>