Оснивање Црквеног дома здравља

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

По благослову Његове Светости Патријарха Српског г. Порфирија, викарни епископ хвостански г. Јустин, коoрдинатор хуманитарних активности Архиепископије београдско карловачке је у четвртак 17. марта примио у згради Патријаршије уваженог др Милана Динића, власника првог приватног Дома здравља у Србији “ Визим” и директора Лекарске коморе Србије.

Повод за разговор је био међусобна сарадња и активност наше Свете Цркве на пољу пружања бесплатне лекарске помоћи социјално угроженим категоријама људи, и свима онима који немају могућност за бесплатно лечење.Владика Јустин је изложио г. Динићу спремност Цркве да, не само својим духовним капацитетима него и кроз конкретан пројекат Црквеног дома здравља у оквиру Верског добротворног стaратељства помогне онима који пате од различитих болести.

Представио му је и дугогодишњи тим лекара који већ годинамa при Верском добротворном старатељству кроз разговоре, терапију и бесплатне лекарске прегледе помажу потребитима. Овај тим ће бити обогаћен и новим лекарима, волонтерима али и савременим апаратима за дијагностику кардиоваскуларних болести и стоматолошком амбулантом.

Доктор Милан Димић је обећао свесрдну помоћ Цркви у оснивању првог Дома здравља, стављајући на располагање Цркви своје стручно знање у успешном вођењу једне од најбитнијих лекарских институција у земљи, али и своје дугогодишње искуство у приватном здравственом сектору.Састанак је крунисан потписивањем споразума о пословно техничкој сарадњи Дома здравља „Визим“ и Верског добротворног старатељства.

Пријему је присуствовао и Генерални секретар Верског добротворног старатељства јереј Владимир Марковић, који је организовао опремање Црквеног дома здравља.