Орила се песма у специјалној болници

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

У болничкој капели Светог ап. Луке у склопу Клиничко болничког центра „Др Мирослав Зотовић“ већ пуних пет година сваке недеље и празника служи се Св. Литургија којом началствује прота Ђуро Шуша, духовник при капели. Волонтери Милосрдне секције ВДС-а који редовно посећују дечије одељење Специјалне болнице за церебралну парализу и развојну неурологију Клинике за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ увек пре посете деци дођу на молитву на Св. Литургију. Тако је било и у недељу 29. новембра 2015. године. Црква је била пуна верног народа који је активно учествовао и радосно појао Господу. Прота Ђуро се, као што то увек чини, помолио и „за ово лечилиште, за све који се у њему лече и за оне који их лече да их Господ Бог помене у Царству своме“.

Деца су се обрадовала оцу Ђури и нашем доласку. Отац Ђуро их редовно обилази, као и одрасле болеснике на Клиници које исповеда, причешћује и даје духовне савете. Болесницима везаним за постељу, који не могу доћи на богослужење његов долазак и могућност да приме Свете тајне много значи а отац Ђуро то ради ревносно, с љубављу што се види и приликом његовог сусрета са децом. На питање да ли има неку поруку прота Ђуро је рекао: ,,Поручујем свом народу српском да помогну овој деци и овој установи. Сви смо ми родитељи и деца Божија. Апелујем да учествују сви у духовној и материјалној помоћи овој установи“.

Било је пуно радости у дружењу волонтера Милосрдне секције и деце која су радо примила дарове: мандарине, банане и „Светосавско звонце“. Разговарало се вербално и мимиком, гледале слике и читало „Звонце“. Певала су мало деца а мало волонтери. Посебно им се допала песма „Ој Косово, Косово земљо моја вољена “ коју је отпевао волонтер Никола.

Из оправданих разлога не објављујемо слике деце.

Зато нас се придружите!