Одржан празнични Базар Женске радне секције

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Традиционална продајна изложба, Базар Женске радне секције Верског добротворног старатељства тематски прилагођена празницима Детињци, Материце и Оци одржана је 22. и 23. децембра 2018. године у просторијама Верског добротворног старатељства у Француској 31. На Базару су били изложени прекривачи, јастуци, надстолњаци, разни украси, уникатне играчке од свиле, патикице, свилене мараме, „тихе књиге“ и други занимљиви предмети. Све су то урадиле веште руке чланица Женске радне секције под руководством госпође Анике Марковић која свесрдно преноси своје велико знање и умеће посебно у коришћењу технике пачворк. Чланице Секције се редовно сваког четвртка окупљају у овим просторијама које имају „универзалну“ намену јер се у њима у току недеље одржавају бесплатни часови језика, допунски часови из школских предмета и различите образовне и креативне радионоце за децу и одрасле у организацији ВДС-а.

Госпођа Аника је на отварању празничног Базара представила ауторе радова, присутне чланице Женске радне секције: Весну, Верку, Божицу, Дијану и Стану и у њихово и своје име поздравила присутне рекавши између осталог да се на Базару могу купити врло квалитетне „мале стварчице“ којима се могу обрадовати деца за ове лепе породичне празнике који претходе Божићу.

Ђакон Бранислав Јоцић је испред ВДС-а поздравио присутне рекавши да је Женска радна секција ресор ВДС-а који постоји већ петнаест година и да нас сваки пут на њиховим изложбама обрадују својом креативношћу, својим трудом и вредним радом у шта се посетиоци на лицу места могу уверити. Колико је само вештине потребно да се у пачворк техници од крпица направе лепи и корисни производи, применом старе технике веза оживе орнаменти наших манастира, направи „тиха књига“ данас тако популарна интерактива играчка, уникатне играчке од свиле и други занимљиви и корисни предмети.

Изложбу је посетио господин Зоран Јовичић председник Српског светског конгреса дијаспоре који је изразио интересовање за сарадњу са Женском радном секцијом и са Верским добротворним старатељством.

Међу посетиоцима Базара било је доста поштовалаца активности ВДС-а, посебно Женске радне секције тако да је све протекло у врло пријатној атмосфери. Верујемо да су сви уживали. Чланице Женске радне секције као излагачи јер су могле да покажу и понуде нешто лепо и корисно што су својим трудом и уз Божију помоћ урадиле. А посетиоци што су све то могли да виде и оно што изаберу купе као поклон да своје најмлађе обрадују.

Запис: Марко Маленчић