„Можеш ли се радовати и славити Божић док многи твоји суграђани гладују?“

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Црквена кухиња Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке добила је у недељу 28.јануара вредну помоћ у новцу и намирницама од  парохијана Храма Светог Великомученика Пантелејмона, која се налази у београдском насељу Миријево.

Братство ове цркве, јереји Зоран Радојевић, Јован Јефтенић, Стево Вукић и ђакон Арсен Миловановић, организовали су на Бадњи дан продају пшенице како би се прикупила средства за потребите. На питање “ Можеш ли се радовати и славити Божић док многи твоји суграђани гладују“  парохијани ове цркве су јеванђељски одговорили тако што су  куповином пшенице прикупили знатна новчана средства, 83.880,00 динара и 510 евра, које су поклонили Црквеној кухињи ВДС.

После Свете Литургије, Заменик секретара ВДС ђакон Бранислав Јоцић говорио је, пред великим бројем парохијана у крипти Храма, о раду ВДС кроз многобројне секције и позвао их је да узму учешће у њима. Поред Црквене кухиње и Милосрдне секције посебну пажњу је привукао програм „Светиња живота“ у оквиру кога се помажу вишедетне породице, односно породице са четворо и више деце. ВДС у овом тренутку помаже осамдесет вишедетних породица, а најбројнија је породица која има петнаесторо деце и двадесет двоје унучади.

Свето Јеванђеље и сав светотајински живот Цркве нас уче да су дела љубави и милосрђа према ближњима, нарочито према сиромашним, страдајућим и унесрећеним најпријатнија жртва Господу. Свети Сава, зачетник милосрдног рада у Срба, и сви који су током наше прошлости састрадавали са потребитим указују нам да је служење ближњем могуће и у најтежим околностима.

Храм Светог Великомученика Пантелејмона је још у изградњи, а сви досадашњи радови урађени су добровољним прилозима верника.

Градећи Божији дом и пројављујући љубав и милосрђе према ближњима парохијани Храма Светог Великомученика Пантелејмона представљају пример на који се може угледати.

Благодаримо им на љубави и милосрђу.