Молитва је и дечији цртеж

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

„Носите бремена један другога, и тако испуните закон Христов.“ (Гал. 6,2)

Лето нa дечијем одељењу Института за онкологију Србије не доноси уобичајену опуштеност. Док процес лечења траје једино што је важно је – победити болест. Долазак свештеника, причешће деце и заједничка молитва су велика подршка у тој борби. То добро знају и осећају волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства који су у среду 10. августа 2016. године са јерејем Стефаном Дамјановићем дошли у редовну посету деци. Отац Стефан је причестио децу окупљену у дневном боравку и децу која су остала у собама везана за болесничку постељу и помолио се Господу за сву децу на одељењу.
Апостоли свети „вредне пчеле Христове“ који су пренели свету као мед спасоносну Јеванђељску науку позивају и нас који живимо данас: „Молите се Богу једни за друге, да оздравите.“ ( Јак. 5, 16) и „Носите бремена један другога, и тако испуните закон Христов.“ (Гал. 6,2). Терет који носе деца на лечењу и њихови родитиљи је велики. Свака посета свештеника и волонтера Милосрдне секције деци која се лече на Институ за онкологију праћена је жељом да се олакша бар мало ношење тог терета и испуне ове јеванђељске дужности.
И родитељи и деца се моле, свако на свој начин. Знамо да Господ, Пресвета Богородица и светитељи чују те молитве. Један дечак из Даниловграда је молитву Светом Василију Острошком Чудотворцу принео и цртежом. Верујемо да то Свети Василије сигурно види, дечаков труд и дар. И веру.